mandag den 18. februar 2013

Aktivitet 1 tekst 2 Traditioner i forandring

"Børn og unges digitale liv"

For børn er det digitale liv et værktøj de skaber nye sociale relationer.
Om det er via mobil eller pc, så er det vigtig for dem at forældrene bakker op omkring deres interesser.
Som forældre skal man være lyttende, nysgerrig, initiativ tagende og lade sig inddrage i barnets interesser.
Selvom børnene tit ved mere om den digitale verden, er det forældrene der skal sætte grænserne.

Fokusområde 1

"Børn og unges sociale liv leves i høj grad i cyberspace, enten på mobilen eller på internettet. Børn og unge kommunikerer med deres venner uden at være fysisk tilstede. Både i de sociale netværk, men også med sms og mms. Her skaber de venskaber og holder sig opdateret i kammeratflokken, og derfor er de også socialt afhængige af disse."

Min nevø på 13 er meget aktiv indenfor dette område. I julen skulle han til en såkaldt LAN party, hvor de spiller hele dagen og natten.
Ved den her party skulle han mødes med 3 andre drenge på samme alder, som han aldrig før har set, men kendt i lang tid gennem spillet.

Fokusområde 2

"Medierne er en del af børn og unges liv i dag, så derfor kan man som forældre lige så godt tage børnene i hånden og følges med dem ud i den digitale verden. Orienter jer, vis interesse, vær nysgerrig, lyt, lad jer inddrage, tag initiativ og lær sammen med jeres barn."

Idag lærer vi sammen med vores børn hvordan vi skal omgåes medierne. Vi som forældre sætter grænserne, men skal naturligvis også sætte nye grænser hen af vejen.




Camilla :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar